Dille Bolagen utsett till Årets Hållbara Företag i Krokoms kommun 2019

Den 4 oktober 2019 under Krokoms Guldkväll fick Dille Bolagen AB ta emot priset som Årets Hållbara Företag i Krokoms kommun. Priset delas ut av Länsförsäkringar och det är första gången priset delas ut i varje kommun. Tre finalister går sedan vidare till Östersunds Guldgala i kampen om årets hållbara företag i länet och en prischeck om 20 000 kr.

Det här är det finaste priset vi kunde få, säger koncernchef Georg Eriksson. Vi är både glada och stolta för uppmärksamheten om vårt engagemang för hållbarhetsfrågor och våra ambitiösa mål. Priset ger oss ytterligare mandat att fortsätta driva en aktiv hållbarhetsagenda internt men också för regionen, fortsätter Georg Eriksson.

För oss är ett hållbart företagande när man arbetar för en hållbar tillväxt, ser till framtid och trygghet för både sitt företag, sin personal och sin omgivning. Ett hållbart företag bygger sin verksamhet på ansvar, goda relationer och arbetar långsiktigt, skriver Länsförsäkringar Jämtland på sin hemsida. Vem som helst kan nominera ett företag i sin kommun och ett kriterium är att man har sitt säte i just den kommunen.

Vårt hållbarhetsarbete bygger på tre fokusområden; Miljö och klimat, Hållbar ekonomisk tillväxt, samt Människor och ansvar, förklarar Georg Eriksson. Utifrån dessa fokusområden tar vi fram mål och indikatorer som vi årligen följer upp och publicerar i Dilles Hållbarhetsredovisning. Vi för också aktiv dialog med våra intressenter och bygger engagemang inom koncernen för att få genomslag i hela organisationen.  Priset är ett fantastiskt kvitto på vårt arbete för framtidens Dille. Det är dessutom en inbjudan till hela kommunens näringsliv att hänga med på vår resa, för vi har bara börjat

Bästa hälsningar,
Georg Eriksson
Koncern-chef Dille Bolagen

georg.e@dille.se
+46 70 685 59 39

Från vänster: Hans Stenberg (rektor och VD Dille Gård AB), Anna-Karin Lindeberg (Marknadskoordinator och hälsostrateg Länsförsäkringar Jämtland), Georg Eriksson (Koncernchef Dille Bolagen AB), Linda Johansson (Utbildningskoordinator Dille Gård AB), Representant Länsförsäkringar Jämtland Bank (rådgivning och skog- och lantbruk). 

 

Foto: Anneli Åsén Carlsson

Från vänster: Hans Stenberg (rektor och VD Dille Gård AB), Linda Johansson (Utbildningskoordinator Dille Gård AB), Georg Eriksson (Koncernchef Dille Bolagen AB),  

Foto: Anneli Åsén Carlsson